Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اصل نود از ارسال نامه‌ای به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای پیگیری اجرای «آیین‌نامه قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران» خبر داد.

به گزارش قدس انلاین، حجت الاسلام حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اخیراً شکایاتی با عناوین جعل و کلاهبرداری به کمیسیون اصل نود واصل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ریشه این جرائم، وجود نقص‌هایی در سازوکار احراز هویت دفاتر اسناد رسمی و ادارات ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری است که باید مورد توجه قرار گیرد. وی افزود: لازم به ذکر است موضوع جعل امضای افراد و کلاهبرداری از آنان راهکارهای ساده‌ای دارد که دستگاه قضا مواد قانونی مربوط به تصدیق الکترونیکیِ احراز هویت و همچنین ضبط صدا و تصویر در حین تفهیم مفاد سند را به منظور پیشگیری از وقوع اینگونه جرائم در «آیین‌نامه قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران» پیش‌بینی کرده است. رئیس کمیسیون اصل نود تاکید کرد: راهکارهای ارائه شده توسط دستگاه قضا در مواد ۳۲ و ۳۴ آیین‌نامه ابلاغی قید شده است. این آیین‌نامه از تاریخ بیست و هشتم شهریور سال جاری برای تمامی دفاتر ثبت اسناد رسمی لازم‌الاجرا بوده اما اکنون با گذشت ۴ ماه از موعد مقرر قانونی، همچنان عملیاتی نشده است. شجاعی درباره روش اجرای این آیین‌نامه توضیح داد: برای انجام هرگونه خدمت در دفاتر اسناد رسمی، قبل از ثبت نهایی اسناد در سامانه ثبت آنی، پیامکی حامل کد تایید از طریق سامانه ثنا به تلفن همراه مراجعه‌کننده ارسال خواهد شد. ادامه عملیات ثبت سند، مستلزم درج آن کد توسط کاربر دفترخانه در سامانه خواهد بود. به این ترتیب اصالت هویت افراد تصدیق شده و از جعل و کلاهبرداری پیشگیری می‌شود. وی راجع به ماده دیگر این آیین‌نامه گفت: با اجرای صحیح ماده ۳۴ آیین‌نامه مذکور، دفاتر اسناد رسمی ملزم خواهند بود مفاد اسناد را تفهیم کرده و صدا و تصویر طرفین را حین تنظیم اسناد، ضبط و ذخیره نمایند؛ به نحوی که تا یکسال پس از تنظیم سند قابل بازبینی باشد. بدین ترتیب دیگر امکان سوءاستفاده از اثر انگشت افراد محجور وجود نخواهد داشت. وی در رابطه با پرونده‌های مربوط به ادارات ثبت شرکت‌ها گفت: در حال حاضر، ادارات ثبت شرکت‌ها بدون احراز هویت همه‌ی سهامداران یا اعضای هیئت‌مدیره، تنها مبتنی بر صورتجلسات غیررسمی ارائه شده توسط مراجعه‌کننده، اقدام به ثبت آگهی شرکت در روزنامه رسمی می‌نمایند. این موضوع، بستر را برای جعل امضای افراد و سوءاستفاده از اعتبار آن‌ها فراهم می‌کند. شجاعی ادامه داد: قربانیان این تخلفات به صورت اتفاقی متوجه می‌شوند که نامشان بدون اطلاع قبلی، به عنوان یکی از اعضای هیئت‌مدیره‌ یا سهامداران یک شرکت قید شده است. بدیهی است جعلی بودن امضای صورتجلسات شرکت‌ها، می‌تواند منجر به تحمیل بدهی‌های مالیاتی، ممنوع‌الخروجی و توقیف اموال قربانیان و در نتیجه تشکیل پرونده‌های متعدد کیفری و حقوقی در دستگاه قضا شود. وی افزود: مشکل اصلی، فقدان سازوکار احراز هویتِ برخطِ جمیعِ ذی‌نفعان در زمان ثبت شرکت و صورتجلسات تغییرات است. پس از اتمام مراحل نیز غیر از فرد ثبت‌کننده، اطلاع‌رسانی و ابلاغی به سایر ذی‌نفعان، حتی در حد ارسال پیامک انجام نمی‌شود. شجاعی در پایان اظهار کرد : در جهت صیانت از حقوق شاکیان و کسانی که در آینده ممکن است قربانی این سوءاستفاده‌ها شوند، طی نامه‌ای از رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور خواستیم که درباره گام‌های عملیاتی سازمان متبوع برای اجرای این آیین‌نامه، گزارش خود را ارائه دهد. در کمیسیون اصل نود تلاش خودمان را برای پیگیری اجرای «آیین‌نامه قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران» انجام خواهیم داد. انتهای‌ پیام/ منبع: تسنیم

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کمیسیون اصل ۹۰ دفاتر اسناد رسمی دفاتر اسناد رسمی کمیسیون اصل نود آیین نامه احراز هویت ثبت شرکت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز

ایسنا/فارس تفاهم‌نامه همکاری سازمان امور دانشجویان و دانشگاه شیراز برای برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در خردادماه ۱۴۰۳ منعقد و از پوستر این رویداد با حضور معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان امور دانشجویان رونمایی شد.

همچنین در ادامه‌ این مراسم، با حضور جمعی از دانشجویان غیرایرانی و مدیران دانشگاه شیراز در سالن آمفی تئاتر پردیس بین‌الملل دانشگاه شیراز، از پوستر برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در سال جاری رونمایی شد.

بر اساس تفاهم‌نامه منعقدشده، دانشگاه شیراز در خردادماه ۱۴۰۳، میزبان برگزاری مراسم نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی است که با حضور بیش‌از ۴۰۰ نفر از دانش‌آموختگان غیرایرانی دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، در ادامه‌ این مراسم، دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شیراز در نشست صمیمانه‌ای با معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و مسئولان دانشگاه شیراز به گفت‌وگو و تبادل‌نظر پرداختند و مهم‌ترین دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

همچنین در این مراسم از نخستین شماره «ماهنامه ملل» که ازسوی دانشجویان غیرایرانی برای معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌تر فرهنگ‌ها، آداب‌ و رسوم، ظرفیت‌ها و جاذبه‌های کشورهای مختلف تهیه می‌شود، رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در ۱۰۰ فروشگاه نوشهر
  • کوتاهی سازمان لیگ در اجرای آیین‌نامه در جریان دیدار جنجالی
  • آغاز تشییع پیکر مطهر ۴ شهید تازه تفحص‌شده در اصفهان
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • پسورد Password و حقایق جالب آن
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • پسورد و حقایق جالب آن